V jesenskem času smo mlajša in starejša skupina kmetijskega krožka izpeljali delavnico o krompirju. Poskusili in ocenili smo različne sorte krompirja, ki smo ga pridelali na šolski njivi. Vse sorte smo kuhali (slan krompir in pire) in pekli (v pečici). Med kuhanjem se je najbolj obnesla sorta kokra, med pečenjem pa krka.

V decembrskem času smo se člani krožka srečali s skupino Poprtnik TD Sodražica. Marija Levstek in Martina Pirnat sta nam predstavili tradicijo poprtnikov. Iz slanega testa smo izdelali in spekli tradicionalne golobičke.

Pred spomladanskimi opravili na vrtu smo se člani krožka ponovno srečali s predstavnicama skupine Poprtnik TD Sodražica. Najprej sta nam skupaj z mentorjem krožka predstavila kmečke jedi iz lokalnega okolja, nato smo skupaj skuhali tradicionalno trojko in krompirjeve štruklje. Učenci so bili navdušeni in večina se jih je odločilo za ˝repete˝. Starejša skupina je prejela v dar še zbornik V kuhinji Šedržank skozi letne čase. Dogovorili smo se, da podobne delavnice izpeljemo tudi v prihodnje.

Ernest Pirnat, mentor kmetijskega krožka

 

Dostopnost