KUBO dan 1. triade (29. in 30. nov 2022)

V torek, 29. 11. 2022 in sredo, 30. 11. 2022 so imeli učenci 1. triade tehniški dan. Obiskali so nas mentorji iz Podjetniškega inkubatorja Kočevje. Učenci so spoznali osnovne operacije in aktivnosti, ki jih izvaja KUBO robotek. Naučili so se preprostega programiranja in izpolnjevanja ukazov s pomočjo ploščic TagTile. Na zemljevidu aktivnosti so izdelovali poti, po katerih se je premikal KUBO. Učenci 1. in 2. razredov so v šolo prinesli veliko odpadnih kartonastih škatlic in tulcev, iz katerih so v dvojicah ali skupinah izdelali robote, drugošolci so robote tudi pobarvali. Nastali so različni pisani roboti z zanimivimi glavami in okončinami.

Zapisala: Klavdija Janež

Športni dan 1. triade (14. nov 2022)

V ponedeljek, 14. 11. 2022, so imeli učenci 1. triade športni dan. Najprej so se skupaj z učiteljicami dobro ogreli s tekom in gimnastičnimi vajami. Nato so se preizkusili v različnih športnih aktivnostih, kot so vadba na poligonu, plezanje na plezalni steni, skok v daljino, hokej v dvorani, skok v višino, plezanje po žrdi in še marsičem. Tretješolci so se na koncu pomerili tudi v igri med dvema ognjema. Učenci so povedali, da so jim bile najbolj všeč tiste dejavnosti, ki so jih preizkusili prvič, npr. plezanje na plezalni steni, plezanje po žrdi in hokej.

Zapisala: Klavdija Janež

Gostili smo Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

V četrtek 7. oktobra smo gostili na šoli Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine, kjer so predstavili svoje delo in življenje z invalidnostjo ter izvedli delavnice preventive in osveščanja v okviru programa »Gibalna oviranost ni ovira«

Obisk Vojaškega muzeja v Pivki

V ponedeljek, 4. oktobra,  so usi čenci 9.a razreda ogledali Vojaški muzej v Pivki, stroške prevoza in ogleda je doniralo učencem OZVVS  Ribnica. Ustavili smo se tudi pri spomeniku Rudolfa Maistra na Uncu.

Dostopnost